ECRAECRAECRAECRA

ECRA

De Europese Vereniging van Tapijt en Karpetten producenten (ECRA) is gevestigd in Brussel, Belgie. Bij deze  organisatie zijn de belangrijkste fabrikanten van deze producten in Europa aangesloten.

De Vereniging werd opgericht in 2005. De leden van de ECRA vervaardigen ongeveer 85% van de totale Europese tapijtproductie. Op dit moment zijn ongeveer 50 fabrikanten uit 6 Europese landen lid van de ECRA.

Profiel van de Vereniging

De ECRA is een internationaal platform voor het uitwisselen van ideeen en ervaringen tussen de leden. De Vereniging richt zich daarbij op onderzoek, ontwikkeling, het introduceren van standaards en normen, vertegenwoordiging op internationale vakbeurzen, statistisch onderzoek en ook aktieve persbenadering en public relations activiteiten

Doel en doelstellingen

De Vereniging brengt de gemeenschappelijke belangen van zijn leden naar voren en bevordert deze door:

De ECRA tracht dit te bereiken door:

De structuur van de ECRA

Het hoogste orgaan van de ECRA is het bestuur, dat verantwoordelijk is voor het beheer en coordinatie van alle activiteiten van de vereniging en voor het ontwikkelen van beleid en strategie. Het bestuur is ook verantwoordelijk voor de contacten met externe besluitvormers op Europees niveau.

De bestuursleden van de ECRA zijn: